Bonnetje

Ken jij de verkeersregels? VVN komt met een uitlegsite. De kennis van verkeersregels is bij veel Nederlanders zo ver weggezakt dat Veilig Verkeer Nederland (VVN) vandaag met een uitlegwebsite komt die daar verandering in moet brengen.

Dat was dinsdag dus. Ik las het en dacht nee toch. Sterker nog, ik baalde behoorlijk. Waarom? Ik ben niet tegen het bijspijkeren van verkeersregels. Tuurlijk niet. Ook heb ik – ondanks dat ik ooit een bekeuring kreeg omdat ik al rijdend appte achter het stuur – de verkeersveiligheid hoog in het vaandel wapperen. Dus daarom ook niet. Waarom dan wel?

Het was mijn idee. Ja echt. En aangezien het nu toch niets meer uitmaakt, kan ik het wel vertellen ook. Net als al mijn verkeersergernissen, maar daarover straks meer (!). Mijn idee had te maken met het maken van naam en faam van Mediabureau MEER (!). Oftewel, hoe zorg ik er nu voor dat mijn bedrijfje bekend en meer (!) zichtbaar wordt. Je kunt allerlei dure dingen doen, maar daar heb ik het geld niet voor over. Ik wilde een lumineus idee koppelen aan naamsbekendheid.

Dat waren weer euh meer dan genoeg uitroeptekens...

Op een dag tankte ik tussen Zwolle en Kampen bij Zalkerbroek. (tot genoegen van mijn zoons is daar ook een Subway vestiging te vinden. Ik kan er niet voorbij zonder smeekbedes vanaf de achterbank, maar dit terzijde) Ik neem nooit een bonnetje mee, maar blijkbaar had de overijverige pompbediende anders besloten. Ik mikt het nog binnen in de prullenbak en dacht, waarom heeft dat bonnetje niet meer dan een administratieve functie? Als er nu een soort van kraskaart van wordt gemaakt met een verkeersvraag erop? Verkeersdeelnemers leren zo meer over de regels, frissen hun kennis op en het bonnetje wordt voorzien van logo’s van Veilig Verkeer Nederland, Mediabureau MEER uiteraard en van mij part het Ministerie.

Even een vraagje tussendoor. Hoe heette de VVN voor dat het weer VVN ging heten? Juist ja, 3VO.

Op het bonnetje staat dan de tekst ‘Meer weten? Ga dan naar de website www.datisnietverkeerd.nl voor meer verkeersregels.’ En ja die domeinnaam is nog beschikbaar. Net als www.kenjijdeverkeersregels.nl. Andere adressen die ik bedacht had, waren: www.eenheerinhetverkeer.nl en omdat de vrouwelijke verkeersdeelneemsters dan weer de barricaden op zouden gaan (u wilt hier de barricade op. Mag dat?), zou www.eenheerinhetverkeerisvaakeenvrouw.nl ook een (te lange ben ik bang, sorry dames) optie zijn.

Even terug naar het bonnetje. Je hebt als tanker – tanken moeten we allemaal – de keuze uit drie antwoorden. Heb je het goed, dan wordt een code zichtbaar. Daarna ga je naar die site, maakt een account aan en dan kun je prijzen winnen in de vorm van korting bij de Subway, gezonde drankjes of koffie voor onderweg. En wat te denken voor extra Airmiles, Freebees, Tijgerpunten of een gratis ANWB boek, veiligheidvestje of routekaart. De VVN schenkt een lidmaatschap, de BOVAG doet iets met een APK keuring voor weinig en van mijn part geeft de NS treinkaartjes weg, zodat we alsnog de auto laten staan. Zijn de groene milieumeisjes en -jongetjes ook weer verguld.

Voor Mediabureau MEER zag ik veel free publicity, nog meer sponsormogelijkheden, opdracht na opdracht en een soort van eeuwige roem. Mijn droom is nu verstoord. De VVN was mij voor. Weg idee en uitvoering.
Werk in uitvoering is trouwens een verkeersergernis van mij: verkeerde borden, aanduidingen, rode kruizen die overdreven rood zijn, matrixborden met te belemmerende snelheden en waarom wordt er nooit gewerkt als ik langsrijd? Daarnaast onnodig links rijden (ik ben voor rechts inhalen), alle vrachtwagens moeten (niet mogen!) alleen maar ’s nachts de weg op en…te langzaam rijden.

Dat is echt ergernis nummer één, omdat heel veel automobilisten de verkeersborden niet lezen, de verkeersregels niet kennen en hun verkeerskennis niet bijspijkeren. Daar zou eens wat aan gedaan moeten worden! Misschien moet ik toch wat met mijn idee doen…

 

 

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 1

Berry Koens
Ik zeg: indienen dat idee. Persoonlijk bij mr. Pieter van Vollenhoven! Hij zal met z'n oren klapperen. (Of zit hij niet meer bij VVN?)
09-11-18 | 10:17
Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf vijftien in cijfers: