Wie is Mediabureau MEER?

Erik Riemens

Mijn naam is Erik Riemens, ik woon in Zwolle en ben vader van Olav en Tomas. Ik heb mijn hele leven in de journalistiek en communicatie gewerkt. Ik was en ben werkzaam bij diverse kranten en heb veel communicatie-ervaring opgedaan bij onder andere de politie en de GGD. Daar had ik functies als bedrijfsjournalist, communicatiemedewerker, woordvoerder en (senior)communicatieadviseur.

Inkijk

Ik ben ook heel actief op social media. Als je mijn privé-account volgt op twitter (@Riemenserik), krijg je een goede inkijk van wat ik zoal doe en wie ik ben. Verder vind je mij terug op Facebook en LinkedIn, waar ik naast een eigen ook een bedrijfsaccount heb. Wil je elke week tweemaal lezen wat mij zowel zakelijk als privé bezighoudt, lees dan mijn blogs. Sinds 1 mei 2018 schrijf ik er iedere week twee. Dat zijn er inmiddels dus al bijna 300!

Opdrachtgevers

Ik schrijf voor de DPG Media kranten (Stentor, NW Veluwe, Kampen/Flevoland en vooral voor de sport) en voor diverse titels van de NDC/Mediahuis (Meppeler, Steenwijker, Hoogeveensche en Wolder Courant).

Verder ben ik auteur van de landelijke uitgaven Sport Bestuur Management, The Connection (KNGU), Sport & Life Magazine (Zwolle), Kennis Centrum Sport en Bewegen en het Ouderenfonds. Daarnaast schrijf ik voor diverse lifestyle bladen zoals Trots op Meppel, De Wolden, Zwartewaterland en Staphorst.
Ook ben ik actief voor TAS Stadionreclame, Earline, Darmspecialist en ZwolleNU als het gaat om persoonlijke belevingsverhalen (storytelling/human-interest). Verder schrijf ik de nodige commerciële teksten (productbeschrijvingen), voor onder andere Fruits & Vikings en 100% Football.

Daarnaast maak ik veel websiteteksten, onder andere voor Scherp in Veiligheid, Audicienpraktijk Oordelman, Sportcampus De Pelikaan in Zwolle, Sleevez en 100% Football.

Pakketten

En wat ik ook doe. Ik bied twee social media pakketten aan: 
- Ik schrijf wekelijks twee of drie social mediaberichten, die ik zelf maak (tekst, beeld en kanaal) en voorleg. De klant publiceert. Dat kost rond de 125-150 euro per maand. 
- Ik schrijf wekelijks twee of drie social mediaberichten, die ik zelf maak (tekst, beeld en kanaal) en voorleg. Ik publiceer ze zelf. Dat kost rond de 175-200 euro per maand.
-Als je iets anders wilt, dan kan dat uiteraard. 

Het grote voordeel van Mediaburau MEER is dat ik de social media geheel verzorg, zorg voor goede content op gezette tijden, waardoor de klant er geen enkel omkomen meer naar heeft. Ik doe ook aan webmonitoring, dus ik houd in de gaten wat de reacties zijn op de social mediaberichten en betrek de klant daar in. Ik denk eraan, ik adviseer erover en ik geef suggesties hoe te reageren (of juist niet). 


Oh ja, ik ben ook hoofdredacteur van Onder de Peperbus, het officiële cluborgaan van de Supportersclub PEC Zwolle. Dat doe ik nog steeds en blijf ik ook doen. Dat vind ik leuk. Meer dan leuk.

En er is meer.

Naast alles wat met tekst te maken heeft (schrijven, redigeren en adviseren) houd ik mij ook bezig met wat ik dus media-organisatie heb genoemd. Daar hoort ook de organisatie van een media-evenement bij. Een keer wat anders, origineels, maar ook professioneel en net even wat meer. Denk aan een opening, een viering, maar ook aan een persconferentie of media-optreden met camera. Ik heb ideeën, ervaring en vind organiseren meer dan leuk.

Verwachten

Voor mij zijn eenvoud, duidelijkheid en afspraak is afspraak heel erg belangrijk. Weten waar je aan toe bent. Ik ben sterk in procescommunicatie, zodat de klant weet wat hij of zij wanneer kan verwachten. Volgens mij werkt dat het beste voor iedereen. Bij mij mag je dan ook meer verwachten.

Mediabureau MEER, tekst, media-organisatie en…meer.
 

Neem contact op