Meermaals-13

27 oktober 2021

Ik ga er binnenkort nog een lesje aan wijden, denk ik. Tijdens creatief of journalistiek schrijven aan ‘mijn’ studenten mediaredactie. Inhakers. ‘Met creatieve content die slim inhaakt op actuele gebeurtenissen kun je elke dag nieuwe mensen bereiken. Goedkoper dan adverteren op sociale media en sympathieker bovendien’’, viste ik ergens van internet.

Maandag 25 oktober was het schoonmoederdag, die ik gelukkig niet heb. Het was ook de nationale dag van de Vlaai, de dag van de stilte en van de kleine mensen. Nationale rookmelderdag en wereld pasta dag, ook dat nog. En dat allemaal op één dag.

Ik was op voorhand gecharmeerd van 13 augustus, toen het nationale linkshandigendag was. Dat was dit jaar op een vrijdag. Oeps! Overigens is dit aflevering 13 van Meermaals. Gelukkig is het vandaag woensdag de 27ste. Vijf dagen na capslock day, wat voor linkshandige tikkers als ik weer een ware crime is.

En zo kan ik nog wel even doorgaan of terugblikken. Op 6 mei was het internationale bellenblaasdag, 19 juni slenterdag en 30 juni social mediadag. In maart heb je 14 maart, de Pi-dag oftewel 3,141592653. Weten waarom dat 14 maart is? De Amerikaanse schrijfwijze voor data 14 maart wordt geschreven als 3/14 en dat is de driecijferige benadering voor pi 3,14.

Orgasme

April doet wat die wil. Met de dag van de bever (7e), scrabbledag (13e) en 14 april was het de nationale poepdag. Ik heb daar eigenlijk niemand over gehoord. Dat is wel een veeg teken. En als je denkt van nu weten we het wel. Op 3 november is het clichédag. Dat brengt mij bij het ultieme hoogtepunt van deze Meermaals aflevering: Orgasmedag op 21 december. Schreeuw het uit!

Inhakers. Ik moet zeggen, ik maak er graag gebruik van. In mijn advisering aan klanten als het gaat om social mediaposts, als inspiratiebron voor mijn Meermaals, maar ook voor interviews of columns en…omdat het af en toe best bijzonder, tenenkrommend tragisch of gewoon grappig is.

Hoe werkt het? Natuurlijk is het goed dat je op de dag van de bouwvakker, aandacht vraagt voor de bouwvakker, maar grijp ook een ander haakje aan, wat zijdelings met dat vak te maken heeft. Bijvoorbeeld nationale complimentendag op 1 maart.

Overigens is er helemaal geen dag van de bouwvakker. Ideetje?

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf vijf in cijfers: