Meermaals-134

21-02-2024

Wanneer doe jij eens wat anders dan anders?

Naast mijn structurele schrijfopdrachten, dat zijn de sport van De Swollenaer (BrugMedia), Stentor, Meppeler/Steenwijker Courant, de KNLTB, de Nationale Sport Vakbeurs, Bureau Hanze, Darmspecialist, Kenniscentrum Sport en Bewegen, de VVON, SportService Zwolle, Deltion, Landstede Hammers, het nieuwe golfmagazine van Golfclub Zwolle waar ik op dit moment druk aan schrijf, doe ik daarnaast ook twee niet-tekstschrijfwerkzaamheden. En iets anders naast je reguliere werk... Dat kan ik iedereen aanraden.

Chauffeuren

Ruil je routine eens in voor wat afwijkends. Zo draai ik mee in een flexpool van privéchauffeurs, oftewel het rijden van zakelijke klanten van a naar b en van b naar a in hun eigen auto. Even weg achter de pc, chauffeuren in een wagen die ik niet elke dag rijd en dienstbaar zijn, maar dan op een heel andere wijze. Goed voor de zakelijke contacten. Plezierig, verrassend en leuk. En dat is het.

Daarnaast ben ik locatiecoördinator van de Landstede Vakantieschool, simpelweg gezegd het logistieke aanspreekpunt tijdens de Vakantieschool. Deze week is het weer zover.

Wat is de Vakantieschool? Nou dat is dus school in de vakantie. In principe voor alle vo-leerlingen en mbo-studenten van Landstede. Maar in de vakantie zijn we allemaal hetzelfde en één, dus iedereen is welkom. In de ochtend zodat je ’s middags vakantie kunt vieren. De vakken die gegeven worden zijn Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, scheikunde en het is zeer zeker ook bedoeld voor ISK leerlingen. Er is geen sprake van klassikaal lesgeven, maar van kleine groepjes die aan de slag gaan, vragen kunnen stellen en uitleg krijgen. Tot zover de onderwijskant.

Koekjes

Bij het logistieke gedeelte kom ik om de hoek kijk. Ik mag de regelneef spelen, de conciërge met twee linkerhanden. Ik print op verzoek, schenk koffie en thee – oh zo fijn dat kannen niet onder de koffieautomaat kunnen, waardoor je meerdere momenten per dag kopje voor kopje in de kan kiepert – koop flesjes water, koekjes, doe ’s ochtends de lokalen open, de lichten aan, ga op zoek naar whitebordmarkers, zorg voor wifi-toegangen, heb vaatwassercorvee, ben verwijsbordjesmaker, regel dat de deelnemers alle info krijgen van hoe laat, waar en wat ze moeten meenemen.

Verder heb ik een rol als afvalscheider, want lege waterflesjes horen niet in de vuilnis, kom ik op de laatste dag met chips op de proppen, turf de aan- en vooral afwezigheid en ben ik de opruimer en afsluiter na iedere ochtend. Oftewel ik ben er als eerste en ik ga als laatste weg. En na zo’n week gaat het nog even verder. Ik ben ook benoemd tot certificaatmaker, maak en deel evaluatieformulieren uit, zit docenten achter de vodden dat ze van iedere deelnemer een verslag moeten maken en mail dat individueel naar iedere leerling, dan wel student.

Droogt op

Is er dan helemaal geen tekst- of communicatietaak voor mij weggelegd? Jazeker wel. In de aanloop sla ik op de pr-trommel, want hoewel de Vakantieschool al tig jaren bestaat, is het maar wat moeilijk om in zo’n grote organisatie als Landstede iedereen op vlieghoogte te krijgen. Er wordt van alles aangedaan. Info op de schermen, korte berichten op het studentenportal, op intranet en in de oudernieuwsbrief. Uiteraard een actuele website en heel veel voorlichting op scholen. Alleen het blijft fascinerend en ook wel fnuikend als je de verbaasde blikken ziet op het moment dat het woord Vakantieschool valt. De info sijpelt niet altijd door en droogt regelmatig op. Jammer!

Ook in je vakantie

Niettemin. Ik vind het allemaal onderhoudend, interessant en afwisselend. En…. Ik kan het iedereen aanraden. Doorbreek die sleur, kom uit die dagelijkse werkbubbel, verleg je grenzen, verbreed je werkveld, doe gek en bovenal wat anders. Ook in je vakantie.

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf tien in cijfers: