Meermaals-136

06-03-2024

Weet jij wat de ultieme dag der dagen is?

Ik heb meerdere Meermaalsen geschreven over de dag van. Volgende week is het weer zover. Op 14 maart is het namelijk ieder jaar internationale PI-dag. Gevolgd door exact een maand later nationale poepdag.

Lets fix your shit op 14 april. En niet alleen die dag, maar het hele jaar, als het aan de Darmspecialist ligt, een van mijn opdrachtgevers. Al een aantal jaren mag ik als enige ervaringsverhalen opschrijven aan de hand van telefonische interviews. Laat ik andere tekstschrijvers, contentcreators en copywriters toch maar mooi een poepie ruiken.

Timing

Inhakers. Kapstok. Timing. Je kunt jouw boodschap zo maar de wijde wereld insturen. Letterlijk op een gegeven moment. Maar is het niet beter om dat te doen, wanneer er extra aandacht voor het onderwerp is? Op het juiste moment reageren met de juiste content. Daar gaat het om. Dan val je op, beklijft je boodschap beter en heb je wellicht meer succes. Lees er alles over in dit artikel. Timing dus. En dat verhaal is na acht jaar nog zo actueel als wat.

Ik dacht dat ik alle dagen van wel onder ogen had gezien, ze bijna allemaal had opgeschreven en er zeker een mening over gevormd had. Neem alleen al die speciale dagen in de eerste maanden van dit jaar. Op 14 januari was het de dag van de logica. Op 5 februari wereld Nutelladag en een simpel rekensommetje leerde dat het 30 maart de grote rekendag was.

Naakttuinierendag

April doet sowieso wat die wil. Met wereldzwerfdierendag op de 4e, scrabbledag (de 13e) en dus die poepdag. En dan mei. Naakttuinierendag op 7 mei kennen we allemaal als onze broekzak, voorafgegaand door 6 mei: bellenblaasdag. En op 10 mei is nationale offline dag. Hebben we daar een klik mee? Oh ja op 10 juni is het de internationale dag van de spoorwegovergang. Gaat er een belletje rinkelen? Op 29 juni vieren we modderdag en laten we 6 juli wereldkusdag vooral niet vergeten. Zoenen, zoenen, zoenen.

Ik wil ook graag inhaken op een dag die ik nog niet kende. Als er één dag in het jaar is waarop je je keurig aan de maximumsnelheid wil houden, is het wel op 5 maart. Deze dag is uitgeroepen tot de Dag van de Maximumsnelheid. Ik ben er niet trots op, maar ik grossier in bekeuringen. Omvang schoenendozen vol. Recent had ik weer kwartet.

Het waarom

Ik ben jaren geleden al gestopt met het optellen van alle boetes. Bij mij loopt het niet, maar sprint het in de papieren. Alleen al van die 9 euro administratiekosten, kan ik uitgebreid op vakantie. Ik onderga het gelaten, zelfs als het gaat om het waarom van die 9 euro administratiekosten. Alles is geautomatiseerd, gestandaardiseerd en geprogrammeerd. Wat zijn dan die kosten? En waarom 9 euro? Dat is toch al gauw 19,80 gulden.

Nu ik weet heb van deze Dag van de Maximumsnelheid, ga ik wel mijn rijdende leven beteren. Mij niet meer ergeren aan automobilisten die te langzaam rijden omdat ze geen borden lezen, niet weten wat de geldende maximumsnelheid is of simpelweg een mobiel gevaar op de weg zijn.

Inhaalvrijbrief

Ook ga ik onnodige snelheidsverlagende aanduidingen op matrixborden, op mijn scherm in de auto of semi-verstopt langs de snelweg, terwijl er niet gewerkt wordt, niet meer irritant vinden. En onnodige linksrijders, vrachtwagens die in heel Nederland blijkbaar een inhaalvrijbrief bezitten of bejaarden die de slakkengang er weer eens inhebben – en dat niet alleen op zondag – het doet mij niks meer.

Ik sta sinds gisteren voortaan ieder jaar stil bij de Dag van de Maximumsnelheid.

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf negen in cijfers: