Meermaals-14

03 november 2021

Het is toch een beetje stilletjes voorbijgegaan. Meta. Dat betekent verder en komt uit het Grieks. Waar dit over gaat? De naamsverandering van het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp. Het is nu bijna een week een feit, maar toch. De reden is dat de sociale media wel hun eigen naam houden. Dus Facebook is en blijft Facebook en is en blijft gewoon metastom. En tegelijkertijd kan ik niet zonder. Nog niet.

Wie weet nog wat hij of zij deed op zondag 8 april 2018? Het was de avond van Zondag met Lubach, waarin hij zijn Facebookaccount verwijderde. "Het is een onbetrouwbare, liegende, megalomane, schijnheilige, privacyschendende, blauwe teringsite waar je elke dag toch weer naar toe gaat. [...] We moeten er gewoon vanaf”, aldus de presentator.

En dat verwijderen deed hij. Ook zijn Zondag met Lubach-pagina ging op pikzwart. Dat kostte hem 14.000.000 (!) volgers, las ik ergens, al komt dat aantal onbetrouwbaar over en neigt het naar een leugen. Ik vond het wel een stoere actie en dacht dat ga ik ook doen. Want ik vind Facebook eigenlijk verschrikkelijk. Menigmaal laat ik mij meeslepen in een like geven, een te winnen post delen of scroll ik voor niets en niemand. Allemaal herkenbaar. Maar toch…

Droppie

Het gaat mij niet zozeer om iets missen, want het is een keiharde illusie dat je alles kunt volgen. En dan die vreselijke vriendschapsverzoeken van die opgeblazen, rondborstige en bovenal eenzame en hulpbehoevende vrouwen. Of dat algoritme dat je berichten weergeeft alsof een dronken droppie het heeft bedacht. Echt pfff.

Facebook brengt mij eigenlijk niks goeds, behalve en dat is ook meteen de reden dat ik er (nog) opzit, dat mijn klanten er ook actief op zijn. En zeker ook potentiële opdrachtgevers. Mijn duimpje kunnen ze krijgen bij een bericht, het genoegen is geheel aan mijn kant als ik hun bericht deel, promoot en van harte aanbeveel. En oh ja. Soms vind ik die Olav en Tomas herinneringen best wel funny en als je ouwe meuk op de weggeefhoek zet, dan is het ook snel weg.

Maar verder? Ik dub heel erg wat te doen. Verwijderen of volhouden? Wie weet mag het zeggen, kortom wie helpt mij meta?

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf twaalf in cijfers: