Meermaals-20

15 december 2021

Ik las onlangs een leuk, grappig en goed artikel op Frankwatching. Een verhaal uit de oude doos. Komt -ie: 3,2,1. Hier is het. “Er zit zoveel kracht in 3. Zonder dat je het doorhebt, is 3 een ijzersterk getal dat je veel gebruikt”, aldus schrijver Martijn de Klerk (heel toepasselijke naam).

Als ik vakmatig aan 3 denk, dan denk ik aan meteen aan de tricolon of de drieslag. Dat is een stilistische figuur die uit 3 vergelijkbare delen is opgebouwd. Een beroemd voorbeeld van een tricolon is Veni, vidi, vici. Max Verstappen heeft nummer 33.

Zweden, Brazilië en Oekraïne vormen de top 3 van landen waar de mooiste vrouwen wonen. Linda, Roos en Jessica. Als ik eraan denk, krijg ik al ademnood. Daarover gesproken, het is 3 weken geleden dat Diego Armando Maradona één jaar geleden overleed. Het getal 3 komt 305 keer voor in de Bijbel. En 3 staat net als de cijfers 7 en 12 voor volheid.

Transmutatie

Laten we vooral Marleen van Wegberg niet vergeten. Ik kwam haar tegen op de website: wanttoknow.nl. "De grondtoon van de 3 is expansie, welke kan leiden tot hetzij desintegratie ofwel het uiteenvallen van dingen of relaties, ofwel vanuit een hoger bewustzijn tot transmutatie, een nieuwe vormgeving of creatie. Het getal 3 is ook verbonden met het symbool van de driehoek, deze symboliseert de wet van de Driehoek, de wet die de krachten in de gemanifesteerde wereld aangeeft, bijvoorbeeld verleden, heden en toekomst of geboorte, leven en dood."

Een trio regelen is drie keer zo gemakkelijk samen met je scharrel of partner. Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard. Van kamerlid Gabriëlle Popken van de PVV hoef je niets, niks, nada te verwachten.  Ze zei in een heel politiek jaar: “Steun voor beide.” Drie woorden in totaal. In totaal 1076 woorden beginnen met drie.

De drie tips voor een goede homepage zijn: 1. Zet een duidelijke waardepropositie bovenaan de pagina. 2. Bied toegang tot meer informatie. En 3. Maak het veilig om jouw site te ontdekken. Lees het hoe, wat en waarom op de site van Frankwatching. Drie doet denken aan Aristoteles, die in zijn Poëtica beschrijft waaraan een klassiek drama moet voldoen. Aan de eenheden van tijd, plaats en handeling. Olav, Tomas en Erik.

En oh ja. Na Driekoningen moet de kerstboom weer weg. Yes, we can!

 

 

 

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf zes in cijfers: