Meermaals-28

9 februari 2022

In tegenstelling tot schaatsster en heldin Ireen Wüst begeef ik mij wat op glad ijs. Nu we weer meer bij elkaar mogen komen, denk ik steeds meer na over het geven van trainingen. Eenvoudige communicatietrainingen. Er ligt er al eentje op de plank. Sportclub Communicatie. Alleen de laag coronastof is nog dik. Het is een basistraining communicatie voor sportclubs. Ik heb er wel vaker over geschreven in eerdere blogs. Ook merkte ik onlangs zelf dat het nog steeds heel erg nodig is – moet ik een middelvinger in de groepsapp normaal vinden ? – en ik kreeg er recent nog een vraag over. Of ik die training nog ging geven?

Wat mij ook wel wat lijkt, is een doceren over je eigen mailverkeer en dat van anderen. Baas in eigen box. In deze (aflopende) coronatijd loopt alles langs, door en met elkaar. Ook het e-mailen. Al is dat van alle tijden. Ik mag graag verwijzen naar Frankwatching en een bericht uit 2016 (!) over e-mail etiquette en dat blijft best interessant om te lezen.

Brij

Ik blijf graag even hangen bij die e-mailcommunicatie. Laat ik maar direct duidelijk zijn. Ik heb en had nooit last van een uitpuilende e-mailbox. Ik heb dat ook nooit begrepen. Echt niet. En ik heb ze gezien hoor. Honderden ongelezen of niet verwerkte mails in de box van de collega. Inclusief een vloek, zucht en een dappere poging om de brij weg te werken.

Laatst zag ik nog een screenshot op whatsapp voorbijkomen van een oud-collega met de teller in de e-mail box van ongelezen berichten op meer dan 3600. Nu zal het best zo zijn dat ze niet allemaal ongelezen zijn, maar feitelijk is er niets meegedaan.

De adviezen hoe om te gaan met overlopende mailboxen, gaan vaak over dat je niet steeds moet gaan kijken, lezen en dus ook niets moet doen. ‘Ik streef ernaar om mijn mailbox niet de hele dag open te hebben staan, maar gedurende de dag de mail slechts een paar keer te openen’, lees ik overal.

Dat werkt niet. Voor mij niet en ik kan mij ook niet voorstellen dat het voor anderen wel prettig is om steeds de teller van mails op te zien lopen. En dan ook meteen in staat zijn – lees capabel genoeg te zijn – om dan wel alle mails te verwerken. Alsof het dan gemakkelijker wordt?

Mijn handvol tips om je mailbox overzichtelijk te houden, deel ik volgende week met je. Oh ja. Heb je nu de ultieme tip, of wil je meer weten over mail en hoe ik dat doe? Mail mij gerust, maar bellen mag ook hoor…


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf zeven in cijfers: