Meermaals-31

02 maart 2022

"Een compliment ontvangen is voor veel mensen lastig. Dat zou niet zo moeten zijn, je moet gewoon dankjewel zeggen, punt." Dat zei Hans Poortvliet, de bedenker van nationale complimentendag dinsdag op RTV Oost.

Complimentendag. Elk jaar op 1 maart en dat al voor de 20-ste keer. Hulde, chapeau en wat al niet meer.

Mijn laatste Meermaals van 2021 ging over complimenten geven. Een goed voornemen, dat volgens mij gemakkelijker is dan minder op je mobiel zitten, stoppen met roken en de koelkast opentrekken, vlak voor het slapen gaan. Ik wil 2022 wat dat betreft alles behalve een compliment maken. Het chagrijn is er nog volop. Zelfs nu we corona er samen bijna onder hebben gekregen.

Wastas

Ik ben leider van het voetbalteam van mijn oudste. Laat mij maar lekker de regelneef spelen. Een van mijn communicatie-acties is het wekelijks communiceren op de donderdag. Hoe laat spelen we, hoe laat aanwezig, wie rijdt er, (of beter gezegd wie wil er rijden?) wie fluit er, vlagt er en niet onbelangrijk wie krijgt de wastas mee? Het is allemaal geen hogere wiskunde, wel goed Nederlands en duidelijke communicatie. Tenminste daar ga ik maar vanuit, want ik hoor nooit moppers. En dat laatste past feilloos in deze discussie. Als je niks hoort, dan zal het wel goed zijn. Geen bericht, goed bericht. Ik gruwel ervan. Zullen we daar ook eens anders mee omgaan?

Terug naar de groepsapp. Die explodeerde toen iemand een vraag stelde en ik daar netjes op antwoordde. Het kwam erop neer dat alles wat ik deed veel te professioneel was, het leek Ajax wel (ik zeg niks), er deugde niets van en helemaal niet van mij. Het meest absurde was dat ze haar zoon afmeldde als lid. Toen ik haar een privéberichtje stuurde en vroeg om op te houden (ik gebruikte het woord klaar), kreeg ik in de groepsapp een middelvinger. Ja, ik moest goed kijken, maar het was toch echt een dickfinger.

Afijn, na tig pogingen om in gesprek te komen, een coördinator die ook nog allerlei lijmacties deed en louter afzeggingen van die moeder die nu ineens wel kon zwijgen, is het resultaat dat wij een speler minder hebben. Vraag mij niet naar het waarom, want ik weet het niet.

Terug naar mijn moraal van het verhaal. Complimenten uitdelen. Doe het. Wees eens aardig en dankbaar dat anderen allemaal werk doen, wat je zelf niet wilt doen. Schuif voetje voor voetje van de zijlijn naar het vak met uitdelen van een compliment. Het jaar 2022 is net drie maanden onderweg. Niet nog een jaar van de c van de corona en het chagrijn. Wel van de c van compliment. Alleen samen gaat ons dat lukken.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf tien in cijfers: