Meermaals-44

01 juni 2022

In Zwolle waren de IJsselhallen het afgelopen weekend de plek waar je moest zijn. Tenminste als je dartfan was. Ik noem een Gerwwyn Price, Ian White en Michael van Gerwen. Nou dan weet je het als dartadapt wel. Dat is saus op de worst om je vingers eerst in te dopen om ze vervolgens bij af te likken. De Dutch Darts stonden van vrijdag tot en met zondag geprogrammeerd. De dartgekte is back. Volle en luidruchtige hallen met bier, bitterballen en bordjes. Met uiteraard ‘180’ erop, maar ook olijke teksten  als ‘Jannie wil je met mij trouwen?’ Of ‘mama we zitten hier.’  En niet vergeten Dartvereniging ‘Daar wordt ie Stijfan’, die uiteraard ook present was. En nee die naam is niet door mij verzonnen.

Wortel

Over dat present gesproken. Was het maar zo’n feest. Natuurlijk waren er oranje uitgedoste aanhangers verkleed als wortel, droeg menigeen het Oranje voetbalshirt uit vergeelde en slanke tijden en was er af en toe wel wat sfeer. Maar verder, was het maar een lege bedoeling. De banken bleven leeg, maar weinig Zwollenaren en andere dartsfans hadden hun pijlen gericht op dit event.

De oorzaak is ook zo logisch als wat. De PDC is de organiserende bond en dat staat voor Professional Darts Corporation. Volgens Wikipedia hebben ze dertig stafleden, maar blijkbaar was niemand op het idee gekomen om dit dartevent te promoten. De P stond in ieder geval niet voor publiciteit. Er kwam geen persbericht of uitnodiging, geen artikel in de aanloop, toevallig stond er een aankondiging op de ANP-agenda. Maar verder? Waarom geen social mediaberichtgeving, van mij part een lezersactie of een advertentiecampagne? En waarom deed De IJsselhallen helemaal niets aan PR? Echt, er was helemaal niks. Voor De Swollenaar struinde ik het internet af, maakte een korte aankondiging en kreeg via het netwerk een mailadres van Graham Fairhust, blijkbaar de grote baas. Daar kon ik hopelijk meer info vergaren. Dat werd ‘m dus niet.

We varen, hoe groot, klein, professional of niet we ook zijn, vaak op onze onderbuikgevoelens. Het komt vanzelf wel, de mensen weten ons wel te vinden en we gaan toch geen geld en moeite steken in PR en moeite doen voor de media? Met als gevolg halflege zalen, weinig sfeer en de vraag of de Dutch Darts volgend jaar nog wel terugkeert in Zwolle. Tja. Ik ben geen dartfan, drink geen bier en ga niet hossend door het leven, maar dit is aan alle kanten een gemiste kans. Om even in de darttermen te blijven en dat gaat echt verder dan een bouncer. Mag het bordje met No score voor de organisatie, omhoog?

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf dertien in cijfers: