Meermaals-5

01 september 2021

Dinsdagavond was ik bij VSCO’61. Een evaluatievergadering van een groot voetbaltoernooi. Vrijdag was ik er. Een sponsormiddag met onder andere Zwollenaar Jacco Vonhof, directeur MKB-Nederland, die faliekant tegen het stoppen van de coronasteun is.

Biertje

Boeiend verhaal, ondertussen nipte ik voorzichtig (ben geen drinker) aan het speciale Kanariebiertje. Dat had het geel-zwarte VSCO’61 laten maken, omdat de vereniging 60 jaar is. Op het etiket stond: ‘Na de eerste ontmoeting proef je de sensatie van dit krachtige biertje, sluit je ogen en hoor het fluiten van het gele diertje.’

De dinsdag daarvoor was ik bij VSCO’61, omdat het jubileummagazine werd uitgereikt, waar ik ook aan meegeschreven heb. Een weergave van 10 jaar clubhistorie, de 50 jaren daarvoor zijn eerlijk verdeeld over twee jubileumboeken. Tijdens het eerdergenoemde toernooi, reed ik drie keer naar VSCO’61, net als de vrijdag daarvoor, toen de nieuwe presentatiegids gepresenteerd werd.

En ja hoor. Zaterdag met zoonlief opnieuw bestemming Oosterwolde, want er moet gevoetbald worden. Op het onchristelijke tijdstip van half negen. Dat betekent rond kwart voor acht door die poort, waarop nog altijd het bordje prijkt ‘verboden op zondag te voetballen.’

Vanwaar deze opsomming van VSCO’61? Ik kom er graag. Dat is zeker. Het is een ode aan de vereniging. Eigenlijk in alles. De accommodatie is ongekend en dat laatste overkwam ooit De Treffers uit Groesbeek. Een megaclub met stapels poen en profs van weleer. Ze hadden een bekerwedstrijd bij de boertjes. Bij aankomst ging het zicht meteen naar links. Een veld met dug-outs, echt gras en nette rijtjes reclameborden. Geinig hoofdveldje.
Alleen gingen de Gelderse hoofden even later naar rechts: een tribune, rij na rij aan reclameborden en twee hoge sponsortorens. Van schrik wonnen De Treffers uiterst moeizaam met 1-2.

Een presentatiegids, die drie keer tot beste van Nederland werd gekroond, een heus businessmagazine, een toernooi dat volgend jaar voor de 40ste keer plaatsvindt, twee hybridevelden, een kunstgrashoofdveld en een jeugdsponsor die elk voetballend kind sponsort van tas tot tenue. Dat is VSCO’61. Hoe doen ze het allemaal? Kom gerust een keer langs. Ik kan je ook een keer meenemen. Ik weet de weg.
 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf tien in cijfers: