Meermaals-59

14 september 2022

Naar welke dag kijk jij eigenlijk uit?

Ik was er weer eens door getriggerd. De dag van. Je hebt van die dagen hè. Het komt vast door vrijdag 9 september, de dag van de scheiding. Ach, laat ik maar niets schrijven over deze feestdag. De dag van. Bijna iedere dag is er wel wat. En dat heeft natuurlijk een reden.

Inhakers. Kapstok. Timing. Je kunt jouw verhaal zo maar de wijde wereld insturen. Letterlijk op een gegeven moment. Maar is het niet beter om dat te doen, juist wanneer er extra aandacht voor het onderwerp is? Dan val je op, beklijft je boodschap beter en boek je wellicht meer succes.

Reikhalzend

Ik scroll even door de sites van de dag of dagen van, de content- en inhaakkalenders en val ook nog terug op mijn archief. Wat kom ik toch geweldige voorbeelden tegen: 14 maart, de Pi-dag oftewel 3,141592653. Dan is op 30 maart de grote rekendag niet onlogisch en wordt er eigenlijk reikhalzend uitgekeken naar de week van de overgang van 11 tot en met 17 april? 

April doet sowieso wat die wil. Met wereldzwerfdierendag (uiteraard op de 4e), scrabbledag (13e, dat spel werd uitgevonden door ene Alfred Mosher Butts) en 14 april was het de nationale poepdag. Ik heb daar eigenlijk niemand over gehoord. Dat is wel een veeg teken.

Nee neem dan de maand mei. Naakttuinierendag, op 7 mei kennen we allemaal als onze broekzak en dat was the day after 6 mei, de bellenblaasdag. En op 10 mei is het nationale offline dag. Hebben we daar een klik mee?
En wat te denken van zomaar willekeurig: 14 januari de dag van de logica. Op 5 februari is het wereld Nutelladag, op 29 juni vieren we modderdag en laten we 6 juli wereldkusdag vooral niet vergeten. Zoenen, zoenen, zoenen.

Vrouwencondoom

En ook deze week zijn er weer dagen om door een ringetje te halen. Over twee dagen is het de internationale dag van het vrouwencondoom. Notabene diezelfde dag is het houd-het-schoon-dag, maar het kan nog gekker: op 17 september is het plasdag in ons land. Daar zou deze boodschap overigens prima bij passen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Iedereen kan een bepaalde dag in het leven roepen, uitdragen of zo aandacht vragen voor een bepaald onderwerp. Maar de moraal van dit verhaal: haak eens ergens op in met je boodschap, voordat je je verhaal zo maar de wereld inslingert. Iedereen kan dat doen. Er zitten nog genoeg gaten in die kalenders.

Drama

Een treffend voorbeeld was dit. En het blijft mij altijd bij: Vrijdag 10 januari. Shorttracker Sjinkie Knegt liep begin 2019 ernstige brandwonden op bij een houtkachelongeluk. Precies een jaar na het drama, bracht zijn vriendin Fenna het kinderboek Saar en Siem - Als ons huisje, uit. Opdat wij niet vergeten.

Het is zomaar een voorbeeld. Net als dit. En daarover gesproken. Nog even terug naar het begin. Mijn scheiding. Wil ik er soms even niet meer aan denken en dus ook niet over schrijven, zie ik dit. Vandaag, woensdag 14 september is het de dag van de rechtspraak…

 

 

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf negen in cijfers: