Meermaals-6

08 september 2021

Het Nederlands elftal speelde dinsdag weergaloos tegen Turkije en de zaterdag ervoor vermakelijk in Eindhoven. Mijn jongens maakten afgelopen weekend hun dubbele debuut. Ze waren nog nooit bij een wedstrijd van Oranje én in het PSV-stadion geweest.

De avond ervoor ontsprong het idee om een bord te maken met daarop de vraag om een shirt. Ik zei nog van bedenk wat origineels, val op en onderscheid je. En bovenal, reken nergens op. Zoals zo vaak werd het idee schouder aan schouder bedacht en was het de oudste die de handen uiteindelijk uit de mouwen stak. De jongste heeft zo zijn mensen zeg maar.

In het Italiaans prijkte even later de tekst ‘De Ligt en De Vrij, mogen wij jullie shirt voor erbij?’ Heel wat uren later leidde een geduldige wachttijd aan de kant van het veld niet tot resultaat. Jammer, maar helaas. Ik postte tijdens en na de wedstrijd wat social mediaberichten, waaronder een reactie op een Engelstalige tweet (ik blijf dat bijzonder vinden) van Matthijs de Ligt. Ik schreef letterlijk ‘Matthijs, van harte en mooi, maar zag je ze nu echt niet staan?’

Blijkbaar was dat tegen het zere been van een (groot) aantal Oranje-aanhangers. De zolderkamertweeps met nog geen 30 volgers, een @henk445676788 hier en een @tijgertje69 daar. Ik was cheapskate (dat is geen Italiaans) met mijn smeekbede’s (spelling blijft moeilijk) en ik kreeg een linkje naar de KNVB-webshop en #stopdebordjes was ineens een populair. Kortom, ik was maar een zeurende, krenterige, ouwe zak die zijn kinderen niks gunde. Ik telde 48 reacties, 30 RT’s en 482 likes op iemand die mij online fileerde, onder wie - inkoppertje - de huidige partner van mijn ex.

Ik geef ondernemers regelmatig social media-advies. Als je iets post, kan er op gereageerd worden. Hoe misplaatst, onverwachts en confronterend dat ook kan zijn. Ik ben van practice what you preach. Dus toen ik op zend drukte, had ik wel wat reacties verwacht. Belangrijk is dan altijd hoe je daarmee omgaat. Ik heb alle gesprekken genegeerd, mijn tweet uiteindelijk verwijderd en nergens op gereageerd. Basta!

Hemd

Ik vind het allemaal prima. De tweet was doordacht en zorgvuldig. En wat de reageerders betreft. Kijk lekker naar jezelf of naar die andere supporters. Wie? Die verklede Oranjefan met een bos wortels op het hoofd, het rood wit blauwe hemd uit de broek, lallend van drank en dan de selfieactie van dat jochie tijdens de wedstrijd goed praten.

Inderdaad, laten we het daar eens over hebben.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf elf in cijfers: