Meermaals-75

04-01-2023

Hoe goed was jouw jaar?

In mijn vorige MEERMAALS van 28 december repte ik over mijn 5 goede voornemens in 2023. Ik draai het om. In het nieuwe jaar kom ik met het Mediabureau MEER jaaroverzicht 2022. Een terugblik dus. Het was zakelijk gezien een prima de luxe jaar en laat ik alle opdrachtgevers bij deze bedanken voor de schrijfklussen, het vertrouwen en de betalingen. Want laten we wel wezen. Daar draait het zakelijk allemaal om: werk, relatie en financiën.

Mijn structurele opdrachten zijn onder meer de sport van De Swollenaer (BrugMedia). Twee keer een halve en één hele sportpagina per week moet er in de woensdagkrant. Ik noem de dag erbij, omdat in tegenstelling tot de eerdere verschijning op maandag, woensdag voor de sport een lastige dag is. Mijn netwerk, tijdsplanning en dat ik volgens mij wel een stukkie kan tikken, komen mij goed van pas.

Liefde

Daarnaast heb ik dankzij een ex-klasgenoot van de School van Journalistiek met de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, een hele interessante opdrachtgever. Zo maakte ik reportages in de PI’s van Ter Apel (pal naast waar de vluchtelingen opgevangen worden), Lelystad en Veenhuizen.
En als derde noem ik nog wat los vaste opdrachtgevers: Stentor, Meppeler/Steenwijker Courant, de KNLTB, de Nationale Sport Vakbeurs, Bureau Hanze, Darmspecialist, Kenniscentrum Sport en Bewegen, de VVON, het nieuwe golfmagazine van Golfclub Zwolle en ben ik op dit moment druk aan de schrijf met een magazine over Doortrappen in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dat op 14 (!) februari verschijnt. Het was meteen liefde op het eerste gezicht.

Zoon

Ik doe daarnaast ook twee niet-tekstschrijfwerkzaamheden. Eureka. Iets anders naast je reguliere werk... Ik kan het iedereen aanraden. Ruil je routine eens in voor wat afwijkends. Zo ben ik locatiecoördinator van de Landstede Vakantieschool, simpelweg gezegd het logistieke aanspreekpunt tijdens de Vakantieschool. Afgelopen herfstvakantie nam mijn jongste zoon Tomas zelfs deel.

En verder draai ik mee in een flexpool van privéchauffeurs, oftewel het rijden van zakelijke klanten van a naar b en van b naar a in hun eigen auto. Even weg achter de pc, rijden in een wagen die ik niet elke dag rijd en dienstbaar zijn, maar dan op een heel andere wijze. Goed voor de zakelijke contacten. Plezierig, verrassend en leuk. En dat is het.

PEC

Ik vind het allemaal erg onderhoudend, interessant en afwisselend. Als laatste voorbeeld noem ik Football Memories. Op vrijwillige basis help ik de grote landelijke aanjager met het schrijven van artikelen, PR-teksten en het geven van wat communicatieadvies. En kom op PEC, doe mee. Hup, hup. Heracles Almelo doet het ook.

Tot slot, deze MEERMAALS neigt naar het afsluiten met een hoog wijze les gehalte, moraal of levensles. Je kent ze wel die holle motto’s als ‘volg je hart want dat klopt altijd’ of Carpe Diem en – nou moet ik even denken –  oh ja, ‘ik neem mijn beslissingen altijd op basis van mijn gevoel.’

Waar en hoe

Wees gerust. Ik heb er geen een. Iedereen moet vooral doen waar die zelf zin in heeft. En bovenal hoe. Om te beginnen in 2023.

Heb een goed jaar!

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf acht in cijfers: