Meermaals-9

29 september 2021

Ambert Alert, Vermist Kind Alert en Burgernet. Het zegt ons allemaal wel wat toch? Vorige week werd bekend dat de politie Amber Alert overneemt en dat vanaf eind november de meldingen via Burgernet gaat uitsturen.

Voordat ik de wonderlijke wereld van Burgernet bespreek, graag uw aandacht voor het volgende. Een Amber Alert wordt gemiddeld een à twee keer per jaar verstuurd. Er wordt dan gevreesd voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Gemiddeld gebruikt de politie twintig keer per jaar een Vermist Kind Alert. Dat gebeurt wanneer het kind niet direct in levensgevaar is, maar als de politie zich wel ernstige zorgen maakt om het welzijn van het kind.

En dan hebben we dus nog Burgernet. Je kunt je daarvoor opgeven, ik krijg de berichten binnen op mijn sms. Eigenlijk hoor ik er niemand over, maar die berichtgeving is kwalitatief zo slecht, dat ik met grote vreze vrees voor het lot van één of meerdere kinderen.

Bloed

Na mijn oprechte verbazing bij het zien en (proberen) te lezen van die berichtjes, verwijder ik ze subiet. Nu heb ik er een paar bewaard. Als input voor deze Meermaals. Allereerst wemelt, krioelt en zit het vol met spelfouten. En dan die info. Het zegt zo weinig, terwijl er wel sprake is van bloed spoed toch? Ik citeer letterlijk.

Zwolle opzoek naar persoon sig man, 1.85 lang donkerblond haart zwart trainingsbroek ontbloot bovenlijf. mogelijk gewond. Tips? Bel nu 0800-0011.

Moet ik mij zorgen maken? Om de deskundigheid van deze Burgernetbroeder of -zuster? Of om mijn twee kinderen die op moment van de melding bij moeders zijn? Of loop ik in mijn buurt die persoon sig (signalement?) man tegen het ontblote lijf? Help, wat moet ik doen? En vooral wat niet? Hem mijn jas aanbieden of heeft hij een mes en vormt hij een waar gevaar…

Het afluitbericht (inderdaad) beloofde ook al niet veel goeds. De man was niet gevonden, de politie sloot de melding, maar zocht wel verder. Met een welgemeend bedankt voor het uitkijken, werd het bericht afgesloten. Nou…een volgende keer kijk ik wel uit.

Er zijn al tig fouten gemaakt door de opstellers en er is al veel over geschreven en om gelachen, maar het is een trieste zaak dat er zo slecht gecommuniceerd wordt. Het kan nu en straks een kwestie van leven of dood zijn.

Tot die tijd: spellingalert!

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf zes in cijfers: