Wisselen

Blog 217 – 22 mei 2020

Irma maakt Twitter zo leuk

Er hangt heel vaak een zweem van negativiteit rondom social media. Karrenvrachten aan krachttermen, eindeloos gehakketak op de persoon, geloof of geaardheid. Dat laatste maakte D66-voorman Rob Jetten onlangs pijnlijk en beschamend duidelijk in een video op Twitter.

Maar gelukkig heeft social media, in dit geval ook een mooie, komische, creatieve en relativerende kant. Want de hashtag waarisirma, werd dinsdagavond prompt trending, toen gebarentolk ('geen doventolk zeggen euh gebaren', zegt Irma zelf) gewisseld werd tijdens de persconferentie. Het hele land in paniek.

Het ging niet meer om de versoepeling van de maatregelen, de boosheid van de sportscholen dat ze nog steeds niet open mogen en we hoorden amper meer dat Rutte zei dat we onze handen nog steeds stuk moeten blijven wassen.
Want we waren al-le-ma-al in de ban van iets dat niets te maken had met de boodschap van de regering, maar van een opmerkelijk voorbeeld van non-verbale communicatie:

De wissel van Irma.

Daarom deze keer een compilatie van in totaal 20 opvallende tweets na afloop van de persconferentie. En Irma? Ze blijft er nuchter onder en komt aan het eind nog aan het woord.

mediabureau Zwolle Wisselen1 

mediabureau Zwolle wisselen16

mediabureau Zwolle wisselen15 

mediabureau Zwolle wisselen9 

mediabureau Zwolle wisselen10

mediabureau Zwolle wisselen6 

mediabureau Zwolle wisselen3

mediabureau Zwolle wisselen17

 mediabureau Zwolle wisselen7 

mediabureau Zwolle wisselen14

 mediabureau Zwolle wisselen11 

mediabureau Zwolle wisselen5 

mediabureau Zwolle wisselen2

mediabureau Zwolle wisselen13

mediabureau Zwolle wisselen4 

 mediabureau Zwolle wisselen8

mediabureau Zwolle wisselen12

 

 

En dan twittert Irma (@tolkirma) zelf met #wissel. Inderdaad waarom?

Hebt u zojuist naar de persconferentie gekeken? Dan heeft u gezien dat er nu twee tolken aan het werk waren die elkaar afwisselden.
Wellicht vroeg u zich af waarom er nu twee tolken waren ingezet. De reden is dat de vorige persconferentie vrij lang duurde, namelijk een uur. 
Zolang kan een tolk niet vol continue aan het werk zijn zonder dat dit gevolgen heeft voor de kwaliteit van de vertaling. Na de persconferentie wordt door de pers nog veel vragen gesteld die beantwoord worden en dat moet natuurlijk allemaal getolkt worden. Daarom wisselden twee tolken elkaar nu af.

mediabureau Zwolle wisselen18

Namens alle twitteraars van Nederland, bedankt Irma!

 

 

 

 

  

 

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf tien in cijfers: