Geboorte

Mediabureau MEER bestaat vandaag op de kop af negen maanden. Negen maanden, een kans van 1 op 10 dat je dan niet aan het woord geboorte denkt. Het ligt dan wel erg voor de hand om te schrijven over de verwekking van MEER (welk zaadje heb ik geplant om met MEER te beginnen?), de twintig weken echo (hoe groeit MEER nu?), nog een pretecho (is er al wat meer duidelijk wat het wordt met MEER?), controle (hoe sta ik er voor met MEER?) en de uiteindelijke bevalling (heel blij en dankbaar ben ik met MEER)!

Mediabureau MEER is nog steeds groeiende. Laten we het daar maar ophouden. Dat gaat met vallen en opstaan. Zoals het hoort. Dat dacht ik met name begin vorige maand. Natuurlijk is januari traditiegetrouw een bleke bijkommaand. Beetje postnataal zeg maar. Uitbuiken, op kracht komen en herstellen van een druk jaar en dito feestdagen. Het leek wel of iedereen moest opstarten, nergens zin in had en alleen maar klaagde. Ik dacht echt even van ‘komt het allemaal wel goed?’ Ik kreeg er bijkans buikkramp van.

En dan moest ik ook nog eens BTW aangifte doen, kreeg ik een verkeersboete van 127 euro, omdat ik op weg naar vakantie middenin de nacht te hard reed op de A20 – ja ja trajectcontrole maar waarom ook ’s nachts? – en bleef de opdrachtcurve wat achter zeg maar.

Maar zie daar. Even later dienden de klussen zich spontaan weer aan en omdat Mediabureau MEER nu exact negen maanden bestaat, leek het mij weleens goed om a la ‘Oei, ik groei’ een overzicht te geven van mijn werkzaamheden. Ik las dat namelijk gisteren ook in een blog van Lenneke Manschot, zij beschreef haar eerste maand als ondernemer.

Zij is tekstschrijver (ben ik ook), blogger (ik ook) en noemt zich influlennser (ze is van de woordgrapjes, ik ook). In haar blogpost somde ze op wat ze zoal deed en toen dacht ik dat ga ik ook doen. Stilzitten heeft ze naar eigen zegge en schrijve niet gedaan. Ik ook niet. Mediabureau MEER was en is behoorlijk in beweging, of zoals iemand deze week tegen mij zei: “Je kunt als ondernemer echt nooit achteroverleunen.”

Mijn top tien:

1. Sinds 1 mei schrijf ik iedere dinsdag en vrijdag een blog. Iedere week weer. Nul keer verzaakt. Dit is blog nummer 81. 

2. Voor De Persgroep en de sportredactie van de Stentor in het bijzonder, doe ik door de week regelmatig interviews en ben ik bijna iedere zondag langs de lijn te vinden. Bij de wat gerenommeerde clubs, maar wat ben ik blij dat ik ook in Havelte, Oldemarkt en IJhorst mag komen.
Ik schrijf dan niet alleen een krantenverslag, maar twitter mij een groeistuip en maak een video (die ik af en toe terugkijk met een soort van poep in de broek gevoel, want niets is erger dan jezelf terugluisteren).

3. Ik heb aan algemene journalistiek gedaan door een dagje mee te draaien op de redacties van de Stentor in Kampen en Zwolle. Ik schreef onder meer over de reparatie van het vliegtuig de Catalina vanuit Lelystad Airport, de wereldwinkel in Kampen, Elburg aan de warmtepomp en de ingebruikname van de vogelkijkhut, ook in Elburg (en ik kwam er achter dat werken met collega’s toch ook wel heel leuk is).

4. In september was ik perschef bij Alcides tegen AZ, een heus KNVB bekerduel. Alles regelen met Fox Sports, AZ en uiteraard er zijn voor alle media. Ook dat vond ik meer dan leuk en ik geloof dat het mij wel goed afging.

5. Ik ben media-adviseur bij Coniche Topvolleybal Zwolle, waar ik het zelfsturende team voorzie van communicatieadvies, freepublicity mogelijkheden en als dank op hun shirt sta (helaas niet op de kont, maar op de onderrug). De bedoeling is dat ik ook de meiden van Exstudiantes Zwolle zaalvoetbal daarmee ondersteun in ruil voor sponsoring (allebei de teams acteren op het hoogste niveau van Nederland).

6. Ik sta aan de wieg van het nationale vrouwenvoetbalplatform, samen met Oranje Leeuwin Renate Jansen en 100%voetbal directeur Jeroen Kroese. Ik heb een opzet gemaakt en ga mij bezighouden met de journalistieke content. Voor 100%voetbal ga ik meer doen en treed daar zeer waarschijnlijk voor een aantal uren in dienst.

7. Voor Sportcampus De Pelikaan schreef ik in twee weken in totaal zestien nieuwe websiteteksten en heb ik de payoff en kernwaarden bedacht.

8. Voor sportschool Ankie.nu in Meppel ga ik een jubileumkrantje maken, een sportcafé organiseren en vast nog wel wat meer doen. 

9. Ik schreef meerdere artikelen voor Sport, Bestuur en Management (sprak Joop Alberda net voordat hij op de tandartsstoel plofte), Regiolokaal, Bijzonder Zwolle, Trots op Meppel, Trots op Staphorst en daar ben ik best wel blij mee en trots op.

10. De mooiste opdracht was misschien wel een persoonlijke brief schrijven voor een directeur van een bedrijf in de aandrijftechniek die afscheid nam. Na een persoonlijk gesprek van een uur, het maken van een brief voor personeel en wereldwijde relaties, belde hij mij persoonlijk op om mij hartelijk te bedanken.

Natuurlijk ging ik af en toe ook nat. Tegenvallers en teleurstellingen. Daarvan bleef ook ik niet verschoond. Een aantal sollicitaties op parttime banen die op niets uitdraaide, een blogwedstrijd die ik verloor, een eenmalige opdracht die ook echt eenmalig bleek te zijn, terwijl er genoeg werk was en meerdere contacten die ik legde via LinkedIn, mail of telefoon waar ik niks meer van vernam.

Hoe dan ook. Ik heb het idee dat ik na negen maanden al meer kan dan kruipen, dat ik zelfs al een beetje kan praten en dat ik in alles groei. Doorgaan dus, want er kan altijd meer bij!


 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf negen in cijfers: