Meermaals-118

1-11-2023

Wanneer haak jij deze maand in?

November wordt mijn maand. En dat weet ik nu al, op de eerste dag. Ga maar naar na. Ik klikte een willekeurige inhaakkalender aan en scrolde naar de elfde maand. Een en al vreugde en herkenning, alhoewel.

De elfde van de elfde is natuurlijk dubbeldrama. De start van het carnaval, daar gaan we weer, en Sint Maarten. Drommen kindjes die eenmaal voor de voordeur een drukkert krijgen van pa of ma en dan een liedje moeten zingen. Het blijft een opgave, zingen met open mond bij het zien van al dat snoep. Het donker maken, boven gaan zitten of gewoon doen alsof je gek bent en niet opendoen, heb ik gehad, maar nog steeds geldt code niet aanbellen.

Mandarijnen

Tegenwoordig doe ik het anders. Mijn boys hebben Sint Maarten dienst. Om en om en als ze er niet zijn, dan ben ik er ook niet. Sorry kinderen en ook nog een welgemeend mea culpa voor die gezonde mandarijnen vorig jaar en dat taaie, kleffe niet weg te krijgen soort van snoep. Dat het al een beetje boel over de datum was, excuus.

Komende 11 november ben ik er niet. Nee niet kiekeboe achter de bank, maar het huis uit. Andere afspraak. Dat is het beste voor iedereen. Vergeet die datum, eerst even het nut van inhakers. Wat zijn het? ‘Met creatieve content die slim inhaakt op actuele gebeurtenissen kun je elke dag nieuwe mensen bereiken. Goedkoper dan adverteren op sociale media en sympathieker bovendien’’, viste ik ergens van internet.

Vlaai

Een greep uit een recent verleden. Maandag 25 oktober was het schoonmoederdag, die ik gelukkig niet heb. Het was ook de nationale dag van de Vlaai, de dag de stilte en van de kleine mensen. Nationale rookmelderdag en wereld pasta dag, ook dat nog. En dat allemaal op één dag. Oh ja 30 oktober, de dag van de checklist. Ook mooi. Een soort persoonlijke opwarmer voor de maand november. Want november mensen, dat is een ware inhaakfeestmaand.

Morgen is het mannen maken eten dag. Heerlijk! Weer een dag later, clichédag. Mijn opvatting, gebruik ze niet en lees mijn MEERMAALS van vorige week nog even terug over clichés. En dan 13 november, wereld vriendelijkheidsdag. Wat mooi. Laat het elke dag 13 november zijn. Vriendelijk zijn in je communicatie. Schriftelijk, mondeling en non-verbaal. Ik ben voor.

Ambacht

En dan 15 november, amper halverwege en dan de ik hou van schrijven dag. Wat moet ik daar nou over zegge en schrijven? Ik voer wijlen Simon Carmiggelt nog maar eens op: ‘Het aardige van het ambacht schrijven is, dat je het nóóit leert.’ Dus houd die dag in ere.
Weer een dag later. Trouw-aan-jezelf dag. Niet te verwarren met het narcistische Trouw-met-jezelf dag. Blijf je bedrijfsfilosofie, je eigen ik en wat jij wel en niet vindt kunnen, trouw. Je kent jezelf tenslotte het allerbeste. Dat sluit maar wat mooi aan op 17 november, de dag van de ondernemer en de 19e internationale mannendag.

Daarna bloedt het toch wat dood in de maand november. De 24ste is verander je wachtwoord dag. Mijn tip, bedenk een moeilijk wachtwoord wat je makkelijk kunt onthouden (iets met naam en wat gangbare cijfers) en een ander wachtwoord waar niets van je naam inzit en wat je steeds doornummert). Voor mij werkt het.

Inspiratiebron

Wat dus ook werkt zijn inhakers. Ik moet zeggen, ik maak er graag gebruik van. In mijn advisering aan klanten als het gaat om social mediaposts, als inspiratiebron voor mijn Meermaals, maar ook voor interviews of columns en…omdat het af en toe best bijzonder, tenenkrommend tragisch, overduidelijk onuitstaanbaar of gewoon grappig is.

PS Of het zo had moeten zijn, maar Frankwatching presenteerde zojuist de inhaakkalender 2024.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf tien in cijfers: