Vrouwen

Blog 274 – 4 december 2020

Het klopt, driemaal is inderdaad scheepsrecht

Ik las onlangs een leuk, grappig en goed artikel op Frankwatching. Komt -ie: 3,2,1. Hier is het. “Er zit zoveel kracht in 3. Zonder dat je het doorhebt, is 3 een ijzersterk getal dat je veel gebruikt”, aldus schrijver Martijn de Klerk (heel toepasselijke naam).

Al het goede komt in 3, het zou zo een letterlijke uitdrukking van Dominee Gremdaat kunnen zijn. Alleen die heb ik hem nog niet horen zeggen. Dan komt ‘wat een kutweer’ nog het meeste in de buurt.

Het is nu 3 december dat ik deze blog schrijf. Als ik vakmatig aan 3 denk, dan denk ik aan eigenlijk meteen aan de tricolon of de drieslag. Dat is een stilistische figuur die uit 3 vergelijkbare delen is opgebouwd. Een beroemd voorbeeld van een tricolon is Veni, vidi, vici. Het getal 3 heeft wat. Mijn eerste rugnummer op de voetbal was 3. Ik heb een zus en een broer en ik heb in de nog steeds durende vechtscheiding al 3 rechtszaken achter de rug.
Als je zo eens verder denkt en je schrijft zomaar een aantal associaties op met het cijfer 3, dan kom ik spontaan tot de volgende lijst. Ik bedacht er pak ‘m beet 33. Suggesties zijn welkom!!!

 1. De Drie Musketiers.
 2. Stock, Aitken en Waterman.
 3. Zweden, Brazilië en Oekraïne vormen de top 3 van landen waar de mooiste vrouwen wonen.
 4. Boter, kaas en eieren.
 5. René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen (Derksen die rond het EK 2000 bakken met geld verdiende met een commercial, waarin hij 3 woorden moest zeggen: ‘Hij gaat erin.’
 6. Diego Armando Maradonna.
 7. Kwik, Kwek en Kwak.
 8. De Toppers.
 9. De Vader, de zoon en de Heilige Geest.
 10.  Max Verstappen is 22 jaar oud, maar toch al één van de rijkste sporters van Nederland. Zo blijkt uit de lijst die Quote heeft gepubliceerd met de meest vermogende (actieve) sporters van Nederland. Er zijn maar twee Nederlanders die meer verdienen en de kans is groot dat je hun namen niet eens kent. Op zijn bolide prijkt nummer 33.
 11. Het getal 3 heeft een gemeenschappelijke betekenis. Het is een teken van de engelen of hoge vibrationele wezens dat er iets belangrijk is dat je moet weten op dit moment van je leven. Ze zijn hier om je te vertellen dat je volledig wordt beschermd (1), geliefd (2) en op het juiste pad in je leven bent (3).
 12. De 3J’s, K3 en de 3 Tenoren.
 13. Elke plek op aarde heeft zijn eigen drie woorden. What3words geeft elke stip op aarde een adres. Het bedrijf uit Londen heeft de wereld in 57 biljoen vakjes verdeeld. Aan elk vakje zijn drie willekeurige woorden gekoppeld.
 14. Logisch – Johan Cruijff.
 15. Bij RUMAG gingen ze de straat op, om mensen in drie woorden hun mening te laten verkondigen over 2020. ‘Het is k..’ stond in de top 3.
 16. Laten we vooral Marleen van Wegberg niet vergeten. Ik kwam haar tegen op de website: wanttoknow.nl. De grondtoon van de 3 is expansie, welke kan leiden tot hetzij desintegratie ofwel het uiteenvallen van dingen of relaties, ofwel vanuit een hoger bewustzijn tot transmutatie, een nieuwe vormgeving of creatie. Het getal 3 is ook verbonden met het symbool van de driehoek, deze symboliseert de wet van de Driehoek, de wet die de krachten in de gemanifesteerde wereld aangeeft, bijvoorbeeld verleden, heden en toekomst of geboorte, leven en dood.
 17. Eén trio regelen is drie keer zo gemakkelijk samen met je scharrel of partner.
 18. Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard.
 19. Van kamerlid Gabriëlle Popken van de PVV hoef je niets, niks, nada te verwachten.  Ze zei in een heel politiek jaar: "Steun voor beide." Drie woorden in totaal.
 20. In totaal 1076 woorden beginnen met drie.
 21. Bloed, zweet en tranen. (De Metallica uitvoering)
 22. Drie doet denken aan Aristoteles, die in zijn Poëtica beschrijft waaraan een klassiek drama moet voldoen. Aan de eenheden van tijd, plaats en handeling.
 23. Yes, we can!
 24. Na Driekoningen moet de kerstboom weer weg.
 25. De Franse filosoof Montesquieu is de bedenker van de driemachtenleer, ook wel de trias politica genoemd. Volgens Montesquieus theorie dient de staat zo ingericht te zijn dat drie machten van elkaar gescheiden zijn en elkaars functioneren bewaken. Het gaat hierbij om de wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechtsprekende macht.
 26. The good, the badly and the ugly. De trailer had ik 1,2,3 zo gevonden.
 27. De drie tips voor een goede homepage zijn: 1. Zet een duidelijke waardepropositie bovenaan de pagina. 2. Bied toegang tot meer informatie. En 3. Maak het veilig om jouw site te ontdekken. Lees het hoe, wat en waarom op de site van Frankwatching.
 28. Inderdaad dat is de golden circle van Simon Sinek. Ik heb het de afgelopen dagen nog in alle drie de lesblokken besproken, uitgelegd en toegepast aan ‘mijn’ studenten van Cibap.
 29. Linda, Roos en Jessica. Als ik eraan denk, krijg ik al ademnood.
 30. Het getal 3 komt 305 keer voor in de Bijbel. En 3 staat net als de cijfers 7 en 12 voor volheid.
 31. Omdat ik dankzij Frankwatching deze blog kon schrijven, zeg ik driewerf hoera!
 32. Ik kijk er alweer naar uit. Naar Kroamschudd’n in Mariaparochie met uiteraard de Drie Wijzen uit het Oosten. Dat is zelf op Derde Kerstdag nog leuk om te kijken.
 33. Olav, Tomas en Erik (3-eenheid).
   

Ik begon dit blog met de titel: ‘Het klopt, driemaal is inderdaad scheepsrecht.’ Het had ook ‘eenmaal, andermaal, verkocht kunnen zijn.’ Of de ‘media-organisatie van Mediabureau MEER bestaat uit media-attendering, media-advisering en media-alarmering.’ Enig idee waarom ik dit blog geschreven heb? Om ergens aandacht op te vestigen. Oftewel, wie van de drie?

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 1

Berry
Bij punt 10 (Max Verstappen): het nummer op zijn Formule 1-bolide is 33.

Willem II (tricolores)

Driehoekjes maken in het voetbalspel.

Geboorte, leven en dood.
04-12-20 | 12:51
Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf tien in cijfers: