Meermaals

Blog 334 - 9 juli 2021 

Het is mooi, mooi en mooi geweest

Dinsdag tikte ik blog 333 aan. Ik vind het een mooi getal, want ik heb iets met het cijfer 3. Mijn zonen Olav en Tomas en ik gaan gauw op vakantie. Wij vormen toch wel een 3-eenheid. Met twee andere teamgenoten van Be Quick’28 Recreanten…3, heb ik een appgroepje genaamd Sterspelers en twee vrienden van de middelbare school spreek ik nog regelmatig, wat we waren toen altijd en nu soms met zijn 3-en.

Als ik vakmatig aan 3 denk, dan denk ik aan eigenlijk meteen aan de tricolon of de drieslag. Dat is een stilistische figuur die uit 3 vergelijkbare delen is opgebouwd, die ik vaak gebruik. Een beroemd voorbeeld van een tricolon is veni, vidi, vici. Mijn eerste rugnummer op de voetbal was 3. Ik heb een zus en een broer en de media-organisatie van Mediabureau MEER bestaat uit media-attendering, media-advisering en media-alarmering.

Op 14 december 2020 schreef ik er zelfs een heel blog over. Een opsomming van 33 feiten over het getal van 3. Van Linda, Roos en Jessica tot aan de drie wijzen uit het Oosten en van boter, kaas en eieren tot Stock, Aitken en Waterman en waarom ook alweer de opsomming Zweden, Oekraïne en Brazilië? En nee, dat heeft niets met voetbal te maken.

Ik begon op 1 mei 2018 met het schrijven van blogs. Iedere dinsdag en vrijdag. In één van de blogs zette ik alle titels op een rijtje. Soms had ik geen zin, af en toe geen inspiratie, maar ik heb het nooit overgeslagen. Niet één keer. Nu ga ik wat anders doen. En ook weer niet. Ik blijf schrijven, actief met Mediabureau MEER, maar ik ga niet meer twee keer in de week 999 woorden bloggen.

Ik heb er goed over nagedacht, maar ben er nog niet helemaal uit. Het wordt een woensdagitem (dat breekt zo lekker de week), korter en ik ga het MEERmaals noemen, omdat dat zo heerlijk bekt en juist omdat het maar eenmaal in de week is. Over de invulling, opzet en inhoud ga ik rustig nadenken. Het schrijfproces begint 3 augustus, de eerste aflevering zet ik woensdag 4 augustus online.

Het is mooi, mooi en mooi geweest. Iedereen bedankt voor de kritieken, de verbeteringen, de suggesties, de verwijzingen en gelukkig ook de complimenten. En speciale dank aan Renate Wennemars, want ze wijdde haar column in De Stentor aan één van mijn blogs.

Het komt altijd goed, want al het goeds komt immers in 3-en.

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0

Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf veertien in cijfers: